België is opnieuw een wellnessparel rijker, en wat voor eentjé.  Wij kenden het domein La Butte aux Bois reeds van lang voorheen.  Bij aankomst op de lange oprijlaan leek alles nog hetzelfde, het mooie statige herenhuis met heerlijke tuin en vijver.   Eenmaal op het einde van die oprijlaan vielen we toch even in extase. Net om het hoekje bevindt zich nu een spa kuuroord dat harmonieus verenigt is met het oude statige gebouw.   Onze nieuwsgierigheid was nu zeker gewekt.

De ontvangst aan de receptie (met drie personeelsleden) verloopt uiterst vlot en al snel worden we doorverwezen naar onze kamer die zich in de totaal nieuwe vleugel bevindt.  Lange ruime luchtige gangen met frisse tinten. Onderweg krijgen we al een eerste preview op het wellnessgedeelte.

Eco Spa retreat

En om jullie niet langer in spanning te houden beginnen we dan ook maar met de hoofdreden van ons bezoek, namelijk de installaties van de Eco Spa retreat.  Het Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is een bijzondere bron van levensvreugde gelegen in een historisch landgoed, een met prijzen overladen Gourmet-Hotspot en een “Eco-Chic” Spa Retreat.  Met de spiksplinternieuwe Spa Retreat “La Forêt” geeft dit kuuroord een nieuwe dimensie aan wellbeing.  Wat ons onmiddellijk opvalt is de ruime ontvangstlounge bij het inchecken, van hieruit kan je kiezen voor het zwembad, sauna’s, haman en jacuzzi.  Deze bevinden zich op het gelijkvloers en zijn prachtig omzoomd door kunstmatige heuveltjes.  De beplanting is weliswaar nog nieuw, maar discretie is gegarandeerd.

De Beauty & Spa Lounge bevindt zich dan in de onmiddellijke omgeving van de beauty receptie.    Hier kan je rustig en ongestoord genieten van een gezond drankje of vers fruit.  Ook wordt hier tijdens de middag de verse lunch geserveerd.  Hier is het heerlijk vertoeven in de rustruimte met aangename relaxbedden, die individueel verstelbaar zijn.  Bovendien krijg je er het rustgevende uitzicht zomaar bovenop.  In de lounge is er ook mogelijkheid tot individueel make-up advies en het is tevens de plaats waar je opgehaald wordt als je individuele verzorgingen hebt geboekt.

De Spa faciliteiten

Spa Retreat “La Foret” biedt met “Le Spa” en “Le Spa Terrasse” alles om je individueel terug te trekken. In “Le Gym” staat een Personal Coach met jarenlange ervaring je bij de workout.  Cocooning, slow down & privacy in harmonie met de natuur. Schoonheid die van binnenuit komt, dat neemt  men hier letterlijk: met beautyfood in “La Forêt Lounge & Terrasse” kan je jouw huid jong en gezond houden.

www.labutteauxbois.be

 

 

 

 

Laat een Reactie achter