Ongeveer 12% van de volwassen vrouwen en 3% van de mannen zal tot hun 44e te maken hebben met lelijke en/of pijnlijke puistjes en andere onzuiverheden. Zelfs 90% van de jongeren lijdt onder dit huidprobleem.

De beste manier om uitbraken van puisjes e.d. onder controle te krijgen is een consistente, niet-irriterende routine, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid zodat het niet de poriën verstopt en olieproductie onder controle houdt.

Waarom krijgen we puistjes?

Puistjes ontstaan doordat overtollig talg de opening van een haarfollikel verstopt waardoor dit talg niet het oppervlak van de huid kan bereiken. Zo wordt een ideale omgeving voor huidbacteriën gecreëerd om zich te vermenigvuldigen. Deze bacteriën produceren enzymen die de huid irriteren en ontsteken waardoor puistjes en onzuiverheden ontstaan.

Hoe bestrijd je deze puistjes?

Blemish Control Pads van Medik8 zijn een reinigende behandeling voor volwassenen en tieners om het uiterlijk van een probleemhuid te verbeteren en om uitbraken te voorkomen. De ultrazachte wattenschijfjes zijn doordrenkt met 2% salicylzuur (maximale sterkte) die het huidoppervlak exfoliëren en diep in de poriën dringen om vuil en olie te verwijderen.

Natuurlijke groene munt geeft de pads een frisse geur en ze zijn zacht genoeg om elke dag te gebruiken. Deze unieke formule van Medik8 is alcohol-vrij, in tegenstelling tot veel andere puistjes-pads die op de markt zijn, hetgeen betekent dat ze geen droogheid of irritatie veroorzaken. Blemish Control Pads zijn geschikt voor ieder huidtype, ook de gevoelige huid.

Wat is Salicylzuur ?

Salicylzuur zuivert en exfolieert binnenin de porie evenals het huidoppervlak, het bevordert verwijdering van dode huidcellen en houdt de talgafscheiding in balans waardoor een gladde en gelijkmatige textuur ontstaat. Het belangrijke werkzame bestanddeel Allantoïne heelt en verzacht de ontstoken, geïrriteerde huid en ondersteunt de stimulatie van gezond nieuw huidweefsel. Glycerine is een effectieve humectant die hydrateert en de huidbarrièrefunctie verbetert.

Meer info : www.medik8.be 

Laat een Reactie achter