Body&Bess is het eerste cosmeticamerk ter wereld dat frambozenpitolie zodanig kan stabiliseren dat deze verwerkt kan worden in huidverzorgingsproducten. Voor één liter van de heilzame olie heb je maar liefst 333 kg oftewel 1/3 van een vrachtwagen aan frambozenresten nodig. 

Ondanks de voedzame eigenschappen van frambozenpitolie voor de huid werd de vloeistof nooit eerder in die hoge concentratie aangewend binnen de cosmetische wereld. De actieve werkstoffen van de kleine pitjes kunnen scheiden, blijkt immers een complexe, intensieve en vooral bijzonder kostbare procedure. Body&Bess slaagde er, na jaren van onderzoek, uiteindelijk in om de frambozenpitolie gedurende het volledige proces te stabiliseren. Door het unieke extractieprocedé dat het Belgische bedrijf ontwikkelde, zijn de schatten van Moeder Natuur vanaf nu beschikbaar voor onze huid.

Momenteel pakt Body&Bess uit met twee uitgebreide verzorgingsgamma’s. Care Pro werd speciaal ontwikkeld voor schoonheidsspecialistes en bevat twaalf producten. De Care lijn bestaat eveneens uit twaalf verzorgingsproducten maar is gericht naar particulieren. Het uitgebreide assortiment van dag- en nachtcrèmes, body- en hand lotions, scrubs en bodyoliën voor de consument is verkrijgbaar via de webshop of via de schoonheidssalons.

Door de grote concentratie aan essentiële vetzuren zoals omega-3 en -6, en de zeldzame combinatie van vitamine A en E in frambozenpitolie, zijn de verzorgingsproducten van Body&Bess een ware sensatie voor de huid. Het gloednieuwe cosmeticamerk is vooral een openbaring voor de veeleisende en gevoelige huid. Toch houdt het ook rekening met de gewone – en vette huid. Zo werden er dag- en nachtcrèmes ontwikkeld voor de drie verschillende huidtypes.

Daycreamcombinationtooilyskin Intensivebodyoilglass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat omega-3 en – 6, die onder meer werkzaam zijn als anti-aging component, voor maar liefst 80% terug te vinden zijn in frambozenpitolie, is een uitzonderlijk gegeven. Zo bevat de alom geprezen arganolie, die traditioneel gebruikt wordt bij de behandeling van huidziektes, slechts 20% van deze essentiële vetzuren. De hoge aanwezigheid van al deze componenten hebben bovendien zichtbare effecten op de huid.

Body and Bess is tevens aanwezig op de Goed Gevoel Ladies Fair.

www.bodyandbess.com

Laat een Reactie achter