Germaine de Capuccini heeft het balance concept voor de Sperience lijn gelanceerd. De lichaamsbehandelingen zorgen voor welbevinden, herstel van evenwicht en creëren momenten van digitale detox. We hebben het uitgetest.

Mijn favoriet is ongetwijfeld de cinnamon & ginger scrub. Dat is een lichaamspeeling met een rijke koperkleurige basis die op milde en effectieve wijze dode huidcellen verwijdert, de eliminatie van toxines stimuleert en bloedsomloop activeert. Dat gebeurt op basis van extracten van kaneel en gember, aromatisch oranjebloesemwater. Je brengt het aan op de huid en wrijft het vervolgens krachtig in. Het kan worden gebruikt op een droge of licht vochtige huid, afhankelijk van de kracht van de gewenste peeling. Het is gemakkelijk afneembaar onder de douche. Mijn ervaring is positief. De lichaamspeeling heeft een intense geur. Het verwijdert de dode huidcellen op een niet-agressieve manier. De korrels zijn zeer zacht voor je huid. Ik krijg er probleemloos al de dode lichaamscellen mee weg.  Zeker voor je gezicht is het belangrijk dat de peeling niet te grof is.  Als je het per ongeluk wat in je ogen krijgt is dat geen probleem. Het pikt helemaal niet. Dus dat is een voordeel. Het valt me op dat het product veel vuil weghaalt waar je je eigenlijk niet bewust van bent. Achteraf voelt je huid inderdaad veel properder en zachter aan.  Nadat je je er zelf mee behandeld hebt, stap je met een fris en proper gevoel uit de douche. Mijn zelfvertrouwen heeft alvast een boost gekregen. De scrub haal je er makkelijk uit. Pluspunt is ook de ovaalronde verpakking. Je hebt er geen scherpe kanten aan waar je je aan kan bezeren. Pluspunt is ook dat de schrub er eigenlijk niet uit kan lopen. Stoot je het potje per ongeluk om, dan blijft alles erin. Het is belangrijk om goed te beseffen dat je moet uitkijken naar kwalitatieve peelings. Goedkope peelings zijn vaak veel te grof van korrel en kunnen je huid beschadigen. Zeker voor je gezicht moet je daar echt bewust van zijn. In sauna’s durven ze al eens klassiek zeezout geven om je te schrubben. Al voel je meteen dat dergelijk zout veel agressiever voor je huid is. Oppassen dus.

Pleasure & calm

Tweede product dat we getest hebben is de “Pleasure & Calm”. Het is een product op basis van aromatisch bloesemwater, gedestilleerd water van olijven, extracten van goudsbloem, vanille en hop. Het zorgt voor een lichte nevel voor lichaam en beddengoed. De aangename geur vult de ruimte en zorgt voor rust en harmonie voor de zintuigen. Het helpt eveneens om beter in slaap te vallen. Sproei het op de huid of beddengoed en geniet van een milde en aangename geur met een kalmerend effect. Dat hebben we inderdaad gedaan. Ik moet inderdaad toegeven dat de geur vrij intens was. Heel je kamer wordt in geen tijd verfrist. Dus dat was een positieve ervaring. Er is niets zo vervelend als te moeten inslapen in een duffe kamer. Met dit flesje heb je dit al meteen verholpen. Het product is mooi afgewerkt en zit in een mooi omhulsel. Het kan niet uitlopen.

Green Tea Oil

Verder is er de Green Tea Oil. Het is een stimulerende, voedende en hydraterende olie die met zijn frisse aroma toniseert. Het heeft een rijke formule die de barrièrefunctie van de huid herstelt en beschermt tegen vochtverlies. Een groene thee olie met antioxiderende eigenschappen en een rijke extract van de orleaanboom die de huid beschermt tegen zonlicht. De Green Tea Oil heb ik inderdaad wel geapprecieerd. Ik heb de olie aangebracht op een vochtige of droge huid. Het viel me meteen op hoe verfrissend de olie wel was. Groot voordeel is dat de olie helemaal niet plakt. Geen plakkerig gedoe dus.  De geur van de olie is ook heel intens. Die werkt meteen op je reukorganen in. Handig is ook hier weer de slimme verpakking, die niet kan uitlopen. Stoot je het flesje per ongeluk om, dan is dat geen probleem. De olie kan er immers niet meteen uitlopen. Germaine de Capuccini heeft veel aandacht aan de presentatie geschonken.

Anti stress oil

Vervolgens hebben we de Anti-Stress Oil getest.  Het is een olie die ontspant, stress en vermoeidheid verlicht, op basis van essentiële oliën van lavendel, pepermunt, cajeput en lotus.  Door het strategisch aan te brengen op punten waar de hartslag waar te nemen is (slapen, nek, polsen,…) helpt het een algehele welbevinden te bereiken. Door het praktisch formaat kan je het meenemen en gebruiken op momenten dat je een kleine “prikkel” nodig hebt. Het is inderdaad wel een voordeel dat je die olie makkelijk op je lichaam kan aanbrengen met een roller. Daardoor kan het kleine flesje niet uitlopen, wat toch wel handig is. De olie plakt niet. Het flesje is zeer klein waardoor je het makkelijk overal kan meenemen. De geur is ook heel intens. Het kan inderdaad helpen om je te ontspannen. Ook hier hebben we de mooie afwerking van het product geapprecieerd.

Achtergrond merk

Germaine de Capuccini werd in 1964 in Spanje gecreëerd door Carmen Vidal en is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal cosmeticamerk. De combinatie van natuurlijke ingrediënten en een steeds vernieuwende technologie maakt het mogelijk om telkens weer invloedrijke cosmeticaproducten op de markt te brengen. Germaine de Capuccini draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Elke behandeling of elk product wordt onderheven aan hoge kwaliteitsnormen en controles om een evenwicht te vinden tussen schoonheid en welzijn. Bovendien worden de producten enkel verkocht door opgeleide schoonheidsspecialisten. Het luxemerk wordt verdeeld in meer dan 80 landen en dit in de beste spacentra en de meest exclusieve schoonheidsinstituten en vijfsterrenhotels. Enkele internationale referenties zijn The Leading Hotels of the World, Sheraton, Four Seasons, Le Méridien en Relais & Chateaux. In België werken reeds meer dan 600 instituten dagelijks met de producten van Germaine de Capuccini.

Meer info : www.saisons.be

Uitgetest dppr Matthias  Vanheerentals – freelance journalist regio Brussel.

Laat een Reactie achter