Zuivere lucht, zon en zee… de beste ingrediënten voor welzijn en gezondheid. De regio rond Murcia aan de Spaanse Costa Calida heeft het allemaal in overvloed. Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en een mild Mediterraans klimaat staat de streek gekend voor haar talrijke voorzieningen op het vlak van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wij vlogen met TUI Fly vanuit Oostende rechtstreeks naar Murcia om er kennis te maken met de talrijke mogelijkheden inzake wellness resorts, centra voor thalasso, spa’s en de talloze voorzieningen voor therapie en behandeling.

Aan u de keuze

Zowel landinwaarts als aan de kust biedt de natuurpracht van de Costa Calida alleen al onuitputtelijke uitdagingen om te ontstressen. Gelegen tussen het Centraal Massief en Andalusië getuigt de streek rond Murcia van meer dan 3000 jaar geschiedenis, cultuur en traditie. Een rustige verkenning van de streek garandeert een optimale lichamelijke ontspanning en een betere nachtrust. De streekgebonden gerechten vormen op zich een ideaal en perfect uitgebalanceerd dieet. Een overvloed aan vers fruit en groenten, allerlei gezonde producten van het land en de zee en een glaasje lokale wijn met anti-oxiderende eigenschappen staan garant voor een uiterst gezonde en evenwichtige levensstijl. Een zegen, zowel voor lichaam als geest! Met jaarlijks meer dan 3000 uren zonlicht, een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden Celcius, onuitputtelijke sportieve mogelijkheden – zowel voor professionelen als voor amateurs – en talloze golf-courts… is de streek rond Murcia de ideale match voor wellness en gezondheid.

 

Rustig aanmodderen

In Murcia geen barbaarse Russische toestanden waarbij een stelletje uit de kluiten gewassen bodybuilders een heilzaam modderbad omvormen tot een ware marteling. Niets van dat. Het modderbad van ‘Mar Menor’ zoutwater lagune ligt open en bloot voor het publiek toegankelijk vlak bij de zoutwinning van San Pedro. Het is het resultaat van een eeuwenlange afzetting van allerlei mineralen met unieke, geneeskrachtige kenmerken voor de lichaamshuid en voor allerlei reumatische aandoeningen. Het modderbad van ‘Mar Menor’ geniet van een heerlijk microklimaat en wordt vanuit medisch oogpunt ook aanbevolen omwille van de helende kracht na een botbreuk of als ontstekingsremmer. Naast de toepassing in de vrije natuur, waarvoor speciale publiekstoegankelijke stijgers werden aangelegd, wordt de modderbehandeling ook aangeboden in verschillende centra voor thalassotherapie en in schoonheidsinstituten waar eveneens speciale behandelingen worden toegepast met het zeezout van de ‘Salinas de San Pedro del Pinatar’. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, bestaan er zelfs behandelingen waarbij het zout vermengd wordt met allerlei kruiden, suiker, tonijn, tomaten of olijven.

Thermale bronnen

Het water van thermale bronnen wordt al eeuwenlang omschreven als het levenselixir voor eeuwigdurende jeugd. De streek rond Murcia is wat dat betreft uitzonderlijk begenadigd door de natuur. In het hart van de Ricote-vallei bevindt zich het thermencomplex van ‘Balneario de Archena’, officieel erkend als het belangrijkste van Spanje. Dit is vooral te wijten aan de uitzonderlijke kwaliteit van het water en van de hieraan gekoppelde behandelingen. Niet ver daar vandaan ligt in het stadje Fortuna het nationaal erkende Spa-center ‘Leana’ dat reeds in de Romeinse tijd in gebruik was. Iets verder in het binnenland ligt de oase ‘Banõs de Mula’, omringd door een woestijnlandschap dat geliefd is door eenieder die in een rustgevende omgeving wil genieten van de weldoende eigenschappen van thermaal water. Vlakbij de kust van Mazzarón tenslotte ontspringt dan weer in een 25 meter diepe grot een bron van vulkanisch, thermaal, mineraal en medisch water, ‘Virgin de Gudalupe’ genaamd.

Caleia Mar Menor Golf & Spa Resort

Voor wie in de streek van Murcia wil genieten van rust, ontspanning, comfort, sportieve mogelijkheden en hoogstaande lichaamsverzorging kan nergens beter terecht dan in dit vijfsterrenresort. Het hotel biedt het beste van het beste, behoort tot de Senator Hotels Group en ligt in Torre-Pacheco, niet ver verwijderd van het 2000 jaar oude Romeinse amfitheater van Cartagena en de barokke kathedraal van Murcia. Het beschikt over 64 ruime en uiterst luxueuze kamers (waarvan 5 junior suites ,1 koninklijke en 1 presidentiële suite) alle met balkonterras dat uitzicht biedt over het nabijgelegen uitgestrekte golfterrein met 18 holes of over het aanpalend openluchtzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een hyper-uitgeruste badkamer met hydromassagebad, een douche en een aparte toiletruimte. Op gastronomisch vlak biedt dit hotel met niet minder dan 7 verschillende restaurants, naast een gevarieerde keuze aan typisch Spaanse en streekgebonden gerechten ook Japanse, Italiaanse en Amerikaanse culinaire toppers. Voor bedrijfsevenementen, vergaderingen, bijeenkomsten en feesten beschikt het hotelcomplex over 5 grote zalen waarvan sommige aan elkaar kunnen gekoppeld worden en omgevormd tot 1 grote ruimte.

 

Uitgebreide Spa-faciliteiten

De Spa-vleugel van het hotel beschikt over 7 volledig uitgeruste behandelkamers, 2 thermale baden, een verwarmd binnenzwembad met stimulerend lichaamseffect, een stoombad, een sauna, een relaxatieruimte, lifestyle-douches (o.m. met ijsfontein en waterval), jacuzzi’s en een fitness studio, uitgerust met de laatste technologische voorzieningen op gebied van lichaamstraining en -conditie. Daarnaast is er zelfs nog een afzonderlijke Spa-ruimte voor koppels, uitgerust met een hydrotherapeutisch bad en aparte hammam.

Diverse behandelingen

Zowat alle denkbare lichaamsbehandelingen en massagevormen worden aangeboden in het Spa-center van dit luxehotel. Daarnaast is men er gespecialiseerd in relaxatie- en massagebehandelingen voor sportbeoefenaars. Zowat alle massagetechnieken uit de meest diverse hoeken van de wereld zijn beschikbaar alsook gezichts- en lichaamsbehandelingen op basis van prestigieuze kwaliteitsmerken en producten.

https://www.caleiamarmenorspahotel.com

Tekst: Walter Ego                          Foto’s: © Region of Murcia Tourist Board (ITREM)

Laat een Reactie achter