We bezochten Wu Wei in Kortrijk centrum, gelegen langs een zijstraat van de spoorweg, maar als bij wonder geen storende geluiden van rammelende treinen.  Bij het binnenrijden op het terrein komen we uit op een overdekte hangaar waar we onze wagen kunnen parkeren en vrij onmiddellijk komt het industriële karakter van het gebouw opdoemen.  Deze wordt nog meer geaccentueerd als we naar de toegang lopen en merken dat we in een gebouw met een ziel aangekomen zijn.  Altijd leuk en origineel.

Gebouw en aankleding

De bestaande gebouwen van een oude drukkerij en twee aanpalende herenhuizen werden in 2012 gerenoveerd met moderne, rustgevende en vooral veel natuurlijke materialen.  Die warme materialen vallen direct op in de zeer natuurlijke verlichte ontvangstruimte en worden doorgetrokken in de aankleedruimtes waar je stijlvolle kledingopberghokjes terug vindt afgewerkt met houten schotjes.  Let ook op de zeer originele inrichting van de kleedhokjes.   Voor het overige wordt in het gebouw heel veel polierbeton gebruikt en zijn ook de originele, witte bakstenen heel erg tijdloos als aankleding.  Een mooi patroon in combinatie met het veelvuldig houtgebruik her en der. Vooral de gezellige cafetaria met openhaardvuur en bijbehorende knusse, lage relaxstoelen zijn een aanrader, een centrale plaats waar je wil blijven vertoeven.  Van uit de cafetaria heb je trouwens een mooi zicht op het zwembad en achterliggende Japanse tuin en sauna.

23 romantische kijk op de cafetaria

 

 

 

 

 

 

 

Hamanbehandeling en massage

Na een korte rondleiding door de charmante baliejuffrouw worden we verwacht voor een zuivering van lichaam en geest in de haman.  Deze bestaat uit 5 compartimenten waarvan de muren aangekleed zijn met warme aardkleuren.  We zitten hier bovendien tussen muren van ongeveer 50 cm dikte, wat zorgt voor een optimale geluidsdemping.  Je kan hier een speld horen vallen. Rust gegarandeerd !

Na de reiniging met zeep en stoom wordt de behandeling verder gezet met een verzorgende rhassoulpakking aangebracht door één van de personeelsleden. Na een kwartiertje rustpauze mogen we onze pakking verwijderen onder het genot van een lekkere, warme douche.  We voelen ons alvast een stuk lichter of komt het misschien door al de dode huidcellen die we intussen kwijt zijn.  Dan volgt de zacht ontspannende lichaamsmassage, deze gaat door in één van de behandelcabines op de etage, waar we verwelkomd worden door één van de massagebeoefenaars.  Het stemvolume wordt teruggedraaid en de rest van de totaalbehandeling gaat door in fluistermodus, van getraind personeel gesproken.  Een aanrader.

Wuwei Wu Wei -07

 

 

 

 

 

 

 

Op verkenning in het gebouw

De rondleiding aan het begin van ons bezoek heeft ons nieuwsgierig gemaakt en op aanraden willen we natuurlijk eerst de Japanse Hot Tub uitproberen.  Deze was zoals het hoort perfect van temperatuur en na afloop mochten we in alle intimiteit verder genieten aan de spekkachel in de aparte ‘cabane’ op het dakgedeelte.   Ga zeker op verkenning in dit gebouw en laat je verleiden tot innige rustmomenten, zowel in de panoramsauna als overige sauna’s.  Loop zeker ook eens door de belevingsdouche waar je lichaam geprikkeld wordt door verschillende soorten waterstralen.

29 Wu Wei -27

 

 

 

 

 

 

 

Wuwei is een beleving op zich, waar je tot volledige rust kan komen, daarnaast kan je er ook genieten van het restaurant en kookatelier, seminarie- en vergaderzalen én een aanpalend hotel .  Geen grootse opgezette ruimtes, alles blijft alles kleinschalig, gezellig en op mensenmaat.  Lijkt ons ideaal voor een weekendje Kortrijk te verkennen in combinatie met een bezoek aan het shoppingcentrum K.

Wu Wei

Kongoweg 23
8500 Kortrijk
056 29 01 00

www.wuwei.be
info@wuwei.be

Pluspunten

De rust in het ganse gebouw

De in en outdoor pool

Haardroger ter beschikking

Zeer originele aankleding van het gebouw

Tweetalig personeel

Lekkere wraps te verkrijgen met bordje gezonde groenten

 

Minpunten

Kledingopberghokjes zijn net iets te klein

Op zondag is het restaurant gesloten

Laat een Reactie achter