Onlangs hadden we de mogelijkheid om één van de Cryo Sauna Centers te bezoeken.  Cryotherapie is nog niet heel erg gekend in Vlaanderen, in Duitsland en andere landen dan weer wel.  Hoog tijd dus voor een update. Cryotherapie is aangewezen bij medische aandoeningen zoals artritis, inflammatoire en degeneratieve reuma, chronische pijnen, osteoporose, fibromyalgie…   En bovendien heeft het ook een gunstige invloed op schoonheid.

Extreme Cryotherapie

Gedurende enkele minuten word je lichaam blootgesteld aan temperaturen tussen – 120 en 160 graden C.  Het brutale effect van deze thermische shock is verrassend, levendig en zelfs genezend te noemen.  Deze methode maakt intussen toch al enkele jaren een steile opmars in Duitsland en in het noorden van Europa en wordt ook vaak gebruikt bij professionele wielrenners om het herstel van na een grote inspanning te optimaliseren.

Duitse onderzoekers beweren dat men een verbetering van de sportieve prestaties mag verwachten  bij duursporten.  Na de training maken heel wat sportteams tegenwoordig gebruik van baden met ijskoud water omdat het de vermoeidheid sneller doet verdwijnen, het versoepelt de stramme spieren en bevordert tenslotte de bloedtoevoer naar alle inwendige weefsels en organen.

Ook de schoonheid vaart er wel bij

Er is ook de esthetische zijde aan deze behandeling, deze werkt in op de versteviging van het bindweefsel waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt en de huid een verjongingskuur lijkt te ondergaan.

Cryo Sauna Centra vind je in Zottegem, Wilrijk en Ohain.  Een zeer aparte ervaring, maar zeker aan te raden, ook voor de ijskleumen onder ons.

www.cryosaunacenter.com

Laat een Reactie achter