In onze vervolgreeks rond het Mayr-kuren gaan we deze keer wat dieper in op het praktische verloop van het kuren zelf, en danken heel wat mensen onmiddellijk aan een zeer grondige aanpak.  Wel niets is minder waar, laat ik u meegeven dat dit niet het geval is en dat alles stapsgewijs verloopt onder medisch toezicht bovendien.

Voorafgaand

Bij aankomst op onze eerste avond krijgen we een uitvoerige introductielezing van één van de aanwezige artsen die ons de voordelen van deze kuren grondig uitlegt.   Na het medisch onderzoek dat ’s anderendaags doorgaat en dat op zich bestaat in het opnemen van grootte, gewicht en overlopen van eventuele reeds gekende ziektes, belooft de arts ons om na om enkele dagen opnieuw een diagnose te geven.

Het ontbijt

Het enige ingrijpende dat misschien van belang is het nemen van het ontbijt.  Vanaf heden zullen we drie kwartier de tijd moeten nemen om het ontbijt te nuttigen, want het is namelijk van heel erg groot belang dat we onze maaltijd enorm goed kauwen en vermengen met het speeksel, om een goede transit in de maag op gang te brengen.

Na ons uitgebreide ontbijt, waarbij we de grootste schrik hadden om met honger te moeten rondlopen; wat zeker niet het geval was; mogen we gebruik van de typische kuurfaciliteiten met hydrotherapie in het  Parkhotel Igls. We worden vergast op een peeling met softpack waarbij alle dode huidcellen danig van ons lichaam worden verwijderd door 4 professionele handen.   Daarna volgt een soft pakking in een soort cocon warmwaterbad waarbij we als het ware een half uurtje gaar stomen.   Een zweetsessie van de bovenste plank die ervoor zorgt dat alle toxines het lichaam kunnen verlaten.  Tussendoor maken we ook gebruik van de hydrotherapie baden waarbij we 5 minuutjes een intens warmwatervoetenbad nemen, gevolgd door drie rondjes in een koud voetenbad.  Dit zorgt dan weer voor een goede bloedcirculatie.

Platte rust

Nadien is het even op rust komen, tussendoor mogen we gretig gebruik maken van de ‘Barth’ een soort bouillon die dagelijks vers gemaakt wordt met de voorradige kruiden uit de tuin.  Intussen liggen we languit te relaxen in een ligstoel en krijgen we een warmwaterblaas toegediend op de buikstreek.  Tenslotte worden we volledig ingewikkeld in een deken, totale rust en relaxatie gegarandeerd.  Wij kregen deze uitgebreide behandeling in Parkhotel Igls Oostenrijk. Een extra dimensie aan deze hele behandeling is de super vriendelijke benadering van het personeel. Men voelt zich hier helemaal tot rust komen.

Laat een Reactie achter