Diëten is hot.  Het zijn niet langer enkel de kookprogramma’s die ons scherm domineren. Vlaanderen wil weten hoe het lekker kan eten en tegelijk gewicht kan verliezen. Ondanks gemotiveerde pogingen van dieetgoeroes, blijft het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wat moeten we nu eigenlijk eten?

De televisie aanzetten zonder een kookprogramma tegen te komen is ondertussen een zeldzaamheid geworden. Gelukkig besteden we ook meer en meer aandacht aan wat effectief gezond is.

Diëtisten en voedingsdeskundigen allerhande komen geregeld op het scherm om ons te zeggen wat we allemaal wel en niet mogen eten. Jammer genoeg krijgen we zo veel tips dat we ze niet allemaal kunnen onthouden, laat staan naleven. Daarbovenop zijn verschillende adviezen vaak tegenstrijdig. Zo demonstreet Karen Daemen momenteel in Perfect hoe moeilijk het is om het ideale leven te leiden.

Patrick Mullie, professor in de Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven, wil voor eens en voor altijd een duidelijk antwoord geven op alle voedselgerelateerde vragen. Is Cola Light kankerverwekkend? Hoe gezond is koffie? Kom je aan van aardappelen?

In zijn boeken schetst en beantwoordt Mullie de problemen die onze consumptiemaatschappij creëert. Verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezond eten überhaupt nog mogelijk is.

OVER PATRICK MULLIE

Patrick Mullie is doctor in de Biomedische Wetenschappen aan de K.U.Leuven. Hij is als onderzoeker verbonden aan de Katholieke Hogeschool Leuven en aan het Militair Hospitaal Brussel. Hij is eveneens senior postdoctoral researcher aan het International Prevention Research Institute in Lyon (Frankrijk).

Net verschenen bij Lannoo campus.

Laat een Reactie achter