Dat Belgen Bourgondiërs zijn dat is lang geweten, het is niet voor niets dat de meeste sauna- en wellnesscentra uitgebreide horecafaciliteiten aanbieden aan hun bezoekers.  Uiteraard is dat ook bij de nieuwe Spa van La Butte aux Bois in Lanaken het geval.  Maar laat ons zeggen dat het toch op een ander niveau is, dineren op het mooiste terras van België in een zaak met 1 Michelin ster is af uiteraard.  Voeg daar een score aan toe van 17/20 van Gault Millau.   We stellen u graag de topzaak La Source voor met sterrenchef Ralf Berendsen aan het roer van de nieuw ingerichte gastronomische inkijkkeuken.  Chef Berendsen genoot zijn opleiding in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en leidde 10 jaar de keuken van een Relais & Châteaux.  De Meesterkok werkt gepassioneerd en hedendaags met een klassieke achtergrond als fundament!

Tijdens onze wellnessdagen hadden we reeds het genoegen om de lunch te mogen gebruiken in de lounge van de Spa – tussen onze behanddelingen in kregen we aan een lange sfeervolle tafel  een heerlijke tweegangenlunch inclusief amuse, water en wijn aangeboden.  Uitermate verzorgd, niets overbodig maar voldoende om alweer van de volgende behandeling te genieten.  Laat ons eerlijk zijn wellnessen doe je best niet met een overvolle maag!

Passie maakt een wereld van verschil

Restaurant La Source is… moeilijk samen te vatten, daarom geven ze het zelf weer in korte krachtige woorden : passie, beleving, genieten, perfectie, service, gezelligheid, sfeer, unieke ligging, harmonie, vakkundigheid, ambitie, natuur, teamspirit, verwennerij, origineel, modern & klassiek, rust, gastvrijheid, charme, bloemen, Relais & Châteaux, ervaring, uitzicht, hedendaags, vernieuwend, balans, eenvoud, details, vriendelijkheid, specialismen, ontspannen, samen genieten…  En eerlijk gezegd kunnen we het niet beter verwoorden, want ’s avonds zorgt chef kok Berendsen alweer voor een subliem Signature menu waarbij we van de ene verrassing in de andere vallen.  Het volledige menu startende met heerlijke Fingerfood en Amuses wordt op het charmante, liefelijke terras geserveerd door Maître Kevin Vondenhoff en zijn team.  Kevin regisseert La Source, vol passie is zijn focus gericht op gastvrijheid, kwaliteit en innovatie.  In de zomermaanden is het trouwens heerlijk lunchen en dineren op de opengezette terrassen.  Een aanrader!

Verrassende combinaties

Net zoals je bij een gezichtsbehandeling aangepaste crèmes en oliën gebruikt aan, krijg je bij een 7 gangen menu uiteraard bij elk gerecht de aangepaste wijn.  De wijn-spijs adviezen zijn in vakkundige handen van sommeliers Thijs van Sambeeck en Patrick Logister.  Patrick verbaast u met originele maar ook klassieke combinaties voor een uitgebalanceerd wijnarrangement. Met veel passie adviseert Patrick bovendien over de specifieke selectie wijnen welke zijn geselecteerd bij de originele kookstijl van Ralf.  In de gewelven van La Source liggen immers 400 verschillende wijnen vol ongeduld op de juiste combinatie te wachten.

Om u het menu niet te onthouden vindt u hieronder een overzicht van het Signature Menu met aangepaste wijnen.  Een ding is zeker, als u in de buurt van Lanaken spring dan zeker eens binnen in restaurant La Source.

www.restaurantlasource.be

 

Menu ‘Signature’
Beigneits van cabonara met truffel
Paella met chorizo en Pulpo
Gazpacho van mango met                                                 komkommer & pistache
Churros van Parmezaanse kaas en patanegra
Gerookt brioche met paling, aioli &
wasabi
Riesling “Vom Schotter” Langoustines (koud-warm)
Lukas Lehner, Oos Noordzee krab | groene paprika |
tandoori masala | kokos
Acustic Tarbot
Acustic Celler, Spa Ganzenlever | miso |
gerookte paling | asperge
100% Syrah Anjou duif
Nicolas Vellas, Fra Artisjok | morilles | groene asperges
Bierre Blanche Ganzenlever ( warm )
Gemberbier | yuzu |hazelnoot
Muskat Auslese Salade Waldorf
Tschida, Oos Selderij | appel | rozijnen | walnoten

 

Laat een Reactie achter