Het Château des Thermes ligt in een mooie vallei naast het mooie riviertje de Vesder. Een ideale break-out voor een winters weekendje wandelen of gewoon puur ontspannen , op slechts een uurtje rijden in de ruime omgeving van Luik. Je ontdekt er een combinatie van het oude kasteel met een vernieuwde vleugel.

Hitlijst van glamourverzorgingen
Het bijzondere aan het Château des Thermes zijn uiteraard de relaxatieverzorgingen die in het kuuroord worden aangeboden. Aurélia Lodomez staat in voor de ontwikkeling van het verzorgingsconcept. Deze jonge, nieuwsgierige en dynamische jonge dame kijkt altijd uit naar alle nieuwigheden en specialiteiten en blijft steeds het verzorgingsgamma verfijnen, verbeteren en aanpassen. Ze weet ons te vertellen dat de ultramoderne behandelingen worden vaak nergens anders in België aangeboden.

Chateau des Thermes_00061 1réduite

Chateau des Thermes

 

 

 

 

 

 

Het essentiële van peelings en massages
Het aanbod evolueert voortdurend en wordt aangepast aan de nieuwste trends. Onder de peelings behoren de peeling met thee uit Nepal, de kokosnootpeeling of de Atlaspeeling (met zaadjes van argan, abrikozen en sinaasappel met munt) tot de bestsellers.

Onder de massages verlicht de massage met warme stenen haast alle kwaaltjes. Deze wordt op de voet gevolgd door de Singapore massage (waarbij de nadruk ligt op de rug, de buik en de voeten), de Ayurvedische massage met warme olie, de bamboemassage die tegelijk draineert, ontspant en versterkt, en tenslotte de Balinese massage. Dit is een zeer ontspannende massage met een zachte balsem van tropische noten en wisselt gladstrijken af met zacht strekken. Een aanrader die we zelf mochten ondergaan !

Tenslotte is er ook de massage met waterballonnen die diepgaande behandelingen combineert van de spanningszones (schedel, lendenen) met een verrassend en ontspannend ballet van waterballonnen met lauw water. Deze massage is een topper en trouwens de specialiteit van het kuuroord.

Chateau des Thermes

Uniek in België
Een esthetische kliniek en een stijlvol hotel-restaurant maken van dit wellnesscentrum een hot spot van thalassotherapie voor bezoekers uit gans Europa. Zo is er ook sinds 2011 de nieuwe kliniek voor esthetische chirurgie waar 5 eminente chirurgen en gespecialiseerde dokters een privé medische activiteit uitvoeren.

Kliniek voor esthetische chirurgie
Traditionele thermen combineren met esthetische interventies van hoog
niveau, dat was het basisidee van Gilbert Lodomez. Bezield door een langetermijn visie hebben de verantwoordelijken een concept ontwikkeld voor een kliniek voor esthetische chirurgie om je vorm te behouden en zelfs te verjongen. De toevlucht tot functionele chirurgie en esthetische geneeskunde wordt meer en meer algemeen en democratisch. Het is een logische en actuele aanvulling van de wellness en heeft dus perfect haar plaats in een ultramodern thermencentrum

Om dit vernieuwende en ambitieuze project goed te kaderen werd een nieuwe vleugel gebouwd tegenover het park. De inrichting van de circulatie werd zo bedacht dat ze op onafhankelijke manier kan functioneren en toch verbonden blijft aan het Château des Thermes. Twee jaar voorbereidingswerken hebben geleid tot een zeer geslaagde ruimte wat betreft efficiëntie en hygiënenormen, die bovendien esthetisch kalmerend is. Op het gelijkvloers zijn drie consultatiecabines en twee zalen uitgerust met een operatiekamer. Tenslotte is er een ruimte gewijd aan kleine interventies en een zaal voorbehouden voor massages voor en/of na de interventie.

Chateau des Thermes_00002b _DSC5219 res

 

 

 

 

 

 

Comfort, veiligheid en discretie
Het hele idee is om patiënten specifieke behandelingen te bezorgen gecombineerd met unieke diensten van comfort, veiligheid en discretie “voor, tijdens en na” een chirurgische ingreep. Op die manier wil men hier afstappen van de stresserende “one day surgery” in het ziekenhuis met traditionele infrastructuur.

De patiënten komen de avond voordien aan en overnachten in het ziekenhuis. Ze hebben alle tijd om te genieten van het gastronomisch ziekenhuis en de thermenfaciliteiten : zwembad, hamam, sauna, jacuzzi. De volgende dag brengt een lift ze naar de medische afspraak, eventueel voorafgegaan door een relaxatiemassage. Na de interventie gebeurt de
terugkeer naar de kamer in alle discretie en waakt de “room-service” over het comfort van de patiënten. Koppels kunnen zelfs simultane interventies krijgen en hebben vele mogelijkheden om zich met twee te ontspannen. Een uniek idee dat zeker opvolging zal krijgen.

Château Des Thermes
Rue Hauster 9
B-4050 Chaudfontaine
04 367 80 67
info@chateaudesthermes.be
www.chateaudesthermes.be

Voordeelpunten
Ruime parking
Vernieuwde vleugel met hotelkamers

Minpunten
Wellnesscentrum kan er met momenten zeer druk zijn

Laat een Reactie achter