Onze redactie werd uitgenodigd voor een uitgebreide kennismaking en behandeling te ondergaan met magnesium.  Magnesium kennen we allemaal en vinden we meestal in kleinere doses in voedingssupplementen in onze apotheken en drogisterijen, deze worden helaas amper voor 3 à 4 percent door ons lichaam opgenomen.  Als je magnesiumchloride in pure vorm op je huid aanbrengt d.m.v. korrels, olie of gel wordt die tot 90 % opgenomen in je lichaam.  Voor ons reden genoeg om een bezoek te brengen aan het Permsal experiencecentrum, één van de grotere leveranciers in het Nederlandse Oosterhout, net over de grens met Breda.  Een unieke ervaring die we graag met jullie delen.

Wat doet magnesium voor je lichaam

Magnesium helpt onder andere voor de ontspanning van spieren, het verbeteren van nachtrust, versoepelen van gewrichten, het geven van energie en stimuleren van de vetverbranding. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig, afhankelijk van levensstijl, leeftijd of lichaamsgewicht. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding. Echter is het de laatste decen­nia voor ons steeds moeilijker geworden om de juiste hoeveelheid magnesium uit onze voeding te halen, onder andere door de afname van de hoeveelheid magnesium in de grond. Hierdoor ontstaat bij veel mensen in de westerse wereld een magnesiumtekort. Dit tekort wordt nog eens groter door bijvoorbeeld het drinken van frisdranken, eten van veel suikers, gebruik van medicijnen, het ervaren van stress of het intensief be­oefenen van sport. Deze processen vergen namelijk een verhoogde behoefte magnesi­um van het lichaam.

Experience centrum

Bij aankomst worden we hartelijk begroet door Marian en Maik, eigenaars van het Permsal experiencecentrum. Als leek of als practicioner (kinesist, schoonheidsspecialiste, fysiotherapeut) kan je hier letterlijk en figuurlijk een bad nemen in de Magnesium know-how.  Je krijgt er eerst een introductie over wat magnesium is en wat de noodzaak is voor ons lichaam.  Wist je trouwens dat na zuurstof en water, magnesium de belangrijkste noodzaak is voor ons lichaam.  Normalerwijze wordt magnesium onttrokken uit onze botten of tanden, maar indien daar onvoldoende voorraden zijn, is het raadzaam om deze manueel toe te voegen en dat kan hier op verschillende manieren, die we aan den lijve mochten ondervinden.

We worden ontvangen in een apart, ruim en bijzonder lichtrijk pand dat ingericht is als wellnesscenter, in een vorig leven waren Marian en Maik namelijk ook interieurinrichters.  Na het omkleden krijgen we als eerste een voetenbad met een bijzonder ruime voorraad aan magnesium. In tegenstelling tot zeer luxeueze resorts worden we hier gevraagd om alles zelf uit te voeren, wat het ook direct bijzonder origineel  en interactief maakt.  Tijdens het weken van onze voetjes, krijgen we ook de oliespray aangereikt om tegelijkertijd een handenmasker aan te brengen.  Na het afdrogen worden we gevraagd om een tiental minuten door de te brengen in de infraroodcabine, die ervoor zorgt dat alle gunstige eigenschappen goed opgenomen worden door ons lichaam. Deugddoend op elk moment van het jaar.  Nadien worden we ingewrapt in een warmtepakking op lekker verwarmde behandelstoelen, na ons eerst van onder tot boven hebben ingesmeerd met de gel.  Na een korte douche gaat het dan richting floatingcabines waar we het hoogtepunt beleven, een gesloten cabine gevuld met magnesiumzout zorgt ervoor dat we glansrijk floaten gedurende bijna een half uur.  De magnesiumopname is nu optimaal, want er blijft een zeer lekker vettig laagje achter op onze huid.

 

Magnesium (sport)olie is ideaal voor het behandelen van lokale klachten zoals krampen, stijve spieren en gewrichten, reuma, artrose, rusteloze benen en migraine. Breng een ruime hoeveelheid magnesiumolie aan op de gewenste plek, wrijf stevig in en laat 10-15 minuten intrekken. De spieren en gewrichten zullen na enkele minuten volledig ontspannen en versoepelen.  Dus zeker ook aan te raden in thuisomgeving.

Permsal Magnesium Experiencecentrum

Vrachelsestraat 52 – 4911 BJ Den-Hout (net over de grens met Breda)

 

www.permsal.nl

Laat een Reactie achter