Ze doet of ze me al jaren kent als ze de deur opengooit van haar instituut annex privé woning in een rustige residentiële wijk met nauwelijks verkeer, parkeerplaats voor de deur én duidelijk herkenbare banner op de oprit. “Kom binnen!” klinkt het en ik word binnen gelaten in de kleine maar sfeervolle ruimte van Daisy’s instituut Beauty Ritual. Daisy werkt met het merk Sothys, een merk waar ze heel tevreden over is, nog nooit problemen mee gehad heeft… Ze woont hier nog niet zo lang en heeft met haar instituut een eigen coconnetje gecreëerd in roze en gouden tinten. Het is heerlijk warm binnen en er branden heel sfeervol overal kaarsjes zodat ik de gietende regen buiten snel vergeet. De lichtinval kan overal goed geregeld worden, onder andere door schermen voor de ramen. Ik heb vandaag voor de Hanakasumi behandeling gekozen, een Oosterse verwenbehandeling met voorverwarmde producten. Daisy vraagt van achter haar masker waarom ik voor deze behandeling gekozen heb? Ik leg uit dat ik op zoek ben naar een mini verwenvakantie en daar heeft ze alle begrip voor. Ik mag mij uitkleden en op de stoel gaan liggen.

De behandeling begint met een scrub die ingemasseerd en daarna afgenomen wordt. Daisy geeft telkens uitleg bij elk product maar babbelt niet tussendoor zodat ik mij 100% aan de behandeling en de ontspanning kan overgeven. Ook mijn voeten worden meegenomen in de lichaamsmassage, dan volgt een serie van effleurages met twee scrub handschoenen om het product beter te laten indringen. Daisy legt al haar ervaring in de schaal, doet heel rustig en gemotiveerd haar werk en past altijd precies de juiste druk toe. Daarna word ik ingepakt in een warme fleece deken en mag ik bij de rustige muziek en de kalmerende werking van de oliën even wegdommelen. Sommige van de producten die bij deze behandeling gebruikt worden, ruiken naar algen en hebben een licht tintelend effect om de doorbloeding te stimuleren. Als de behandeling afgelopen is, voel ik me heerlijk ontspannen, mijn huid gloeit en tintelt en ik ben klaar om de regen buiten opnieuw te trotseren.

www.beautyritual.be

Laat een Reactie achter