Yves Rocher is sinds jaar en dag  gepassioneerd  door de plantenwereld.   Als teler, producent en distributeur is Yves Rocher wereldwijd de enige producent van schoonheidsproducten die alle stadia van het productieproces in eigen beheer houdt: landbouw, botanisch en wetenschappelijk onderzoek naar het plantenrijk, ontwikkeling van innovatieve bestanddelen en formules, toelevering van grondstoffen, productie, verpakking, expeditie en wereldwijde verspreiding.  Nog tot 31 oktober 2015 kunt u bij Yves Rocher kennis maken met alle gezichtsverzorgingsproducten en de doeltreffendheid van de plantaardige werkstoffen zelf testen.

Het merk en grondlegger van de Plantaardige Cosmetica werd opgericht in Franrijk door phyto-chimist Yves Rocher, en is tot op heden nog steeds een puur familiaal bedrijf.

Enige historiek

In een Bretons  dorpje la Gacilly genoemd, creëert Yves Rocher in 1959; een timide jongen van 14 jarige leeftijd; een eerste crème op basis van natuurlijke planten in zijn eigen geboortestreek.  Na slechts drie jaar begint hij al met de opstart van een kleinschalig labo in zijn geboortedorp. Slechts enkele jaren later in 1965 en ondermeer door de landelijke context van die tijd  ontstaat al snel een circuit van verkoop of opstand. Het basisconcept is simpel: hij zoekt zijn actieve ingrediënten in het plantaardige, een idee dat zeer vooruitstrevend was voor die tijd. In 1965 brengt Yves Rocher het groene boekje van de schoonheid uit voor de consument, bedoeling is om de klant in aanraking te brengen met de veelheid van de schoonheidsproducten. Het begin van een mooi en rijk verhaal.

In de Benelux beschikt Yves Rocher op dit ogenblik over 105 winkels met schoonheidsinstituten. Eén van de laatste openingen dit voorjaar was de opening op de Botermarkt te Diest.

www.yves-rocher.be

Laat een Reactie achter