Ik ga regelmatig eens naar Thermae Grimbergen voor een dagje ontspanning. Het saunacomplex is de afgelopen jaren altijd uitgebreid, onder meer met rietvijvers, een woodsauna en een opgietsauna. Maar het heeft altijd zijn familiaal en persoonlijk karakter weten te behouden. Ik voel me er echt op mijn gemak. Het is haast een tweede thuis geworden. Het personeel is er altijd vriendelijk. Ik berg mijn kleren op in een kastje dat je kan vergrendelen met een polsbandje. Voor ik de sauna in duik, kies ik voor een wellness-behandeling. Ik ga voor de Argania- behandeling die door Carine wordt gegeven. Eerst scrubt ze me volledig. Het voordeel is dat deze lichaamspeeling je poriën volledig reinigt en opent. Vervolgens word je met Arganolie gemasseerd, een bijzondere, zeldzame plantaardige olie die de afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko. Het voordeel is dat deze olie nu dankzij de peeling helemaal tot diep in mijn huid door dringt.

De massage zelf wordt zeer intens gegeven, zodat mijn spieren goed ontspannen. Vervolgens word ik ingepakt in plastic folie. Daardoor krijg ik het warmer en begin ik licht te zweten. Daardoor dringt de Arganolie nog verder in mijn lichaam. Het resultaat is dat ik bij momenten helemaal ben ingedommeld. Ik bevind me net in de zevende hemel. Vervolgens krijg ik nog een gelaatsbehandeling, die me goed doet. Tijdens de middag lunch ik in het restaurant van Thermae Grimbergen. Ik waardeer de uitgebreide kaart en de goede prijs- kwaliteitsverhouding. Je moet nooit heel lang wachten op je eten. Vervolgens duik ik terug de sauna in. Zo ontdek ik de nieuwe Kelo-sauna. Dat is een sauna die thermae Grimbergen gebouwd heeft om opgietsessies in grotere groepen te organiseren.

De opgieter gooit allerlei bollen ijs op de kachels waardoor je de ene na de andere geursensatie ervaart. Wat mij opvalt is dat de opgietsessies nog intenser aanvoelen als gewoonlijk. Ook de Afrikaanse sauna waar je tijdens de opgietsessie karité-boter op je lichaam mag smeren, voelt nog intenser aan. Dat komt wellicht door de lichaamspeeling eerder op de dag. Dat maakt het dus zo waardevol om je bezoekje aan Thermae Grimbergen in de voormiddag te combineren met een massage, in combinatie van lichaamspeeling. Laat je in de voormiddag even onder handen nemen, en duik nadien de sauna in. Je poriën zullen dan nog meer open staan, waardoor je alles nog intenser voelt anders. Sinds deze winter heeft Thermae Grimbergen nog een nieuwigheid, de Zoutkamer.

De muren, het plafond, en de vloeren zijn bekleed met minerale zoutstenen en zoutkorrels uit de Hymalaya waarbij verschillende zoutsoorten worden gecombineerd. In de zoutkamer zou een geneeskrachtig microklimaat heersen. Daar kan je de halotherapie volgen, een groepstherapie in een zoutkamer. Tijdens de sessie wordt er medicinaal zout verneveld. Deze therapie zou goed zijn voor mensen met astma en eczeem. Alleszins, ook hier geniet ik van de rust en dommel ik helemaal in. Het effect van deze zoutkamer is na één sessie niet echt voelbaar. Maar ongetwijfeld hebben mijn huid en luchtwegen er wel hun voordeel uitgehaald.

Meer info is te vinden via deze link: http://www.thermae.com/grimbergen

 

Laat een Reactie achter