Thermae 2000 opent met 3 nieuwe sauna’s

Nadat vorige week het nieuws bekend werd gemaakt dat alle sauna’s in Nederland officieel weer mogen openen, werd er op de Cauberg natuurlijk gejuicht. Al sinds de deuren gesloten waren, werd er hard gewerkt aan nieuwe sauna’s. Waar eerder de panoramasauna geopend werd (toen nog geschat op 100 personen) in het splinternieuwe Infinitum, was de Valkenburgse organisatie al bezig met de renovatie van de opgietsauna’s buiten. Toen die klaar waren en opening nog niet in zicht was, werd er niet lang getwijfeld om ook de pyora sauna aan te pakken.Opening 1 juli binnen RIVM maatregelen voor een ontspannen maar veilige saunadag

  • Coronacrisis gebruikt om van de nood een deugd te maken
  • Drie sauna’s gestript en opgebouwd door eigen medewerkers

Opening 1 juli

De opening van 1 juli is natuurlijk nog onder strikte voorwaarden vanuit het RIVM. In een groot wellnesscentrum als Thermae 2000 (met 64.000 m² oppervlakte en 1200 m³ thermaal water) is 1,5 meter afstand houden goed te doen. Dagelijks is er een maximum capaciteit beschikbaar waardoor reserveren vooraf verplicht is in bepaalde tijdsblokken van max. 4 of 7 uur. Activiteiten worden aangepast aan de maatregelen. Zo mogen er nog geen opgietingen gegeven worden waar luchtverplaatsing plaatsvindt, maar geur- en (wie)rookrituelen kunnen wel en bieden een unieke saunabeleving.

Saunameesters? Saunabouwers!

Directeur Bastiaan Klomp vertelt: “een bijzondere situatie vraagt om bijzondere aanpak, daar waar normaal grote saunabouwers worden ingeschakeld, zijn we nu met eigen personeel aan de slag gegaan, uteraard onder begeleiding van onze technische dienst. Het is fantastisch om te zien hoe de saunameesters die normaal opgietingen geven nu de volledige sauna stripten en van de grond weer hebben opgebouwd.” Van de oude pyora sauna is weinig over, de ingang is verplaatst naar de andere kant, er is een voorportaal gecreëerd en binnen in de sauna zorgen zoutstenen voor een heilzame werking op de luchtwegen.

Over Thermae 2000

Thermae 2000 is dagelijks geopend van 09.00 – 23.00 uur en zowel met goed als slecht weer de ideale plek voor een dag rust. Pure ontspanning met uitzicht over het Limburgse Heuvelland vanuit de binnen- en buitenbaden, whirlpools en sauna’s. Eten en drinken kan in diverse horeca outlets en deze zomer ook op de vernieuwde ligweide vanuit een jaren ’50 foodcaravan. Het Infinitum is in december 2019 geopend en biedt naast de panoramasauna drie rust- en belevingsruimtes voor actieve en passieve ontspanning.

Meer info en reservatie : www.thermae.nl 

Laat een Reactie achter