Wellicht weet je het niet, maar wist je dat de bakermat van de wellness in Oostenrijk staat, denken we maar aan de Kraxen Stove of Soft Packs die je hier in België bij Argenteuil in Roeselare kan genieten.  En daarom dachten we dat het een goed idee was om één van die super spa-hotels aan den lijve te gaan bezoeken in Oostenrijk.  We mochten ons 4 dagen laten scrubben, peelen, gommages, … you name it in het 5 sterren spa-hotel Jagdhof in het Stubaithal.  De ontvangst is van in het begin super, in dit hotel word je als gast echt verwacht en de vriendelijkheid en gezelligheid van het personeel krijg je er gewoon gratis bovenop.  Een gevoel van thuiskomen dat nog eens wordt versterkt door de uitbaters de familie Pfurtscheller. De zaakvoerster aan het roer is Christina, één brok sociaal vertier en gedegen zaakvoerder!  

40 jaar gastvrijheid

In 2017 vierde dit hotel nog zijn veertigjarig bestaan, ook al heeft het hotel door de jaren heen heel wat architecturale veranderingen gekend. Intussen is het geëvolueerd naar één van de belangrijkste vakantiehotels en Spa bestemmingen in Tirol, als je het moet samenvatten in drie woorden; aantrekkelijk, een award-winnaar en luxueus tot in de puntjes. Het hotel is dan ook    …. familie uitgebaat en dat merk je ook, zij streven er dan ook naar om hun gasten een wonderlijke vakantiebeleving op zich aan te bieden met een heel groot gevoel aan gastvrijheid.

Destressen in de Tiroolse bergen

In dit hotel zal je je geen moment vervelen, want zo is er elke dag aan de rijkelijk gedekte ontbijttafel een overzicht van al die activiteiten, wij hadden het genoegen om een zeer aangename bergwandeling te maken onder begeleiding van Christina, die trouwens een ervaren berggids is. Onze twee uur durende wandeling bracht ons naar Volderau een naburig dorpje, naar de berghut ‘Isse’ die trouwens ook eigendom is van het familiehotel. We werden er vergast op Tiroolse geluiden (lees billengeklets) onder het genot van een zomerse barbecue en typische dranken uit de streek, men denke hierbij aan Schnaps.  Ik kan u verzekeren dat het dolle pret was, zelf al was het die dag wat regenachtig in de bergen.  Ik kan je enkel maar de raad geven om dit mee te maken en meer als dat wil ik er echt niet over kwijt.

3.000 m2 ontspanning op hoog niveau

Maar uiteraard zijn we niet enkel gekomen om te wandelen in de Tiroolse bergen, als je weet dat dit hotel over meer dan 3.000 M2 beschikt aan wellnessruimte, dan begint het al te kriebelen.  Zo kregen we reeds voor dat we onze reis boekten een uitgebreid Spa Menu voorgesteld – ‘Time to Spa’.  Zodoende konden we van thuis uit al aangeven welke behandelingen we wensten, uiteraard steeds met advies en mogelijkheid om nog te wijzigen.

Zo kozen we voor een QMS Active Exclusive behandeling, hoogwaardige producten van Dr  Erich Schulte, die trouwens in de Benelux ook verdeeld worden in de schoonheidsinstituten door Eurotrade Cosmetics.  De dag nadien gingen we voor het Moroccan Rose Rituel van het Londense Ren. Tussendoor waren er heel wat ontspanningsmogelijkheden in de ruim opgevatte wellnessschuur, want zo komt het Vitalwelt wat over. Het nieuwe deel lijkt in de kelderverdieping wel op een ondergronds themapark. De VITALWELT is verdeeld over twee etages met 20 verschillende baden-, relax- en saunaruimtes, indoor-pool, verwarmd zwembad, outdoor-Jacuzzi, cocooning-ruimte, bewegingstherapie met aqua-fit, yoga, gymnastiek, ontspanningsoefeningen, fitnessruimte met TechnoGym-toestellen.

Daarnaast is er de aparte SPA-CHALET, top of the bill : 700 m² privaat Sparuimte verdeeld over twee verdiepingen drie verschillende thema rustruimtes, thee-bar &-lounge,  tenslotte is er de privaat SPA-Suite: 100 m² voor duo-behandelingen om met z’n tweeën te genieten van een exclusieve Wellnessoase.

In de 12 Joyful behandelingscabines worden voornamelijk gezichtsbehandelingen, massages, anti-aging-behandelingen en SPA-Rituelen uitgevoerd.  Kortom als je hier je gading niet vindt, dan vind je het nergens.  Wij testten dit hotel uit en waren zeer tevreden over de vriendelijkheid, gastvrijheid en spafaciliteiten. Als je op zoek bent naar net dat extraatje meer tijdens je vakantie, dan is dit hotel echt zijn centen waard.

www.hotel-jagdhof.at

Laat een Reactie achter