Beauty salon Scarabee bestaat dit jaar 40 jaar en heeft in die tijd niet alleen een heel ruime ervaring opgebouwd maar ook heel wat klanten zien voorbij komen. Het schoonheidsinstituut ligt in een drukke Antwerpse volkswijk waar het moeilijk parkeren is. Door de parkeerproblemen kom ik hijgend enkele minuten te laat aan op de eerste verdieping van het gebouw waar Scarabee gehuisvest is. Via mailtjes vooraf ben ik verschillende keren gewaarschuwd dat ik zeker een mondmasker moet meebrengen om ieders veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. In de hal van het gebouw staat een klein gebeeldhouwd kunstwerk: een scarabee die mooi verlicht is. De balie bevindt zich aan de linkerkant en ik word heel vriendelijk opgevangen door Sammy die een zwart mondmasker draagt. Deze vriendelijkheid van zowel Ellen Boyens (zaakvoerster) als Sammy voor èlke klant is opvallend en klanten kunnen er blijkbaar met heel veel vragen terecht…

 

Esthetic Scarabee werkt o.a. met Maria Galland en Klapp (voor de heren). Ik heb vandaag gekozen voor het Bonjour Soleil Arrangement, een vleugje zonneschijn in corona tijden… De totale behandeling wordt heel even toegelicht, een drankje mag niet vanwege de Covid maatregelen… Ik laat mijn tas achter in een cabine en mag mij omkleden in een warme, grijze badjas, dan gaat het richting natte ruimte. Na een grondige scrub (een combinatie van zeezout met olie) die grondig wordt ingemasseerd, word ik ingepakt in een warme deken en mag ik tien minuten rusten en het product verder laten intrekken terwijl ik geniet van de achtergrondmuziek. Daarna wordt de scrub met warm water dieper ingemasseerd en mag ik douchen. Na de afspoelbeurt gaan we naar een andere cabine waar Sammy begint met de Maria Galland gezichtsverzorging. Ze geeft grondige uitleg bij elke fase van de behandeling en de producten die gebruikt worden. De conditie van mijn huid wordt besproken en de gezichtsbehandeling wordt begeleid door een uitstekende gezichtsmassage. In het arrangement zit ook het verven van de wimpers. Ik vraag aan Sammy of ze mijn wenkbrauwen ook even mee wil verven en ze doet dat met alle plezier. Helemaal opgeladen verlaat ik het instituut  dat ook ’s avonds nog laat open is.

Esthetic Scarabee

Turnhoutsebaan 111

2100 Antwerpen

03 324 61 55

afspraken@esthetic-scarabee.be

Laat een Reactie achter