Je bent op zoek naar een nieuw parfum maar weet niet waar te beginnen? Dankzij Sofie Albrecht en haar Parfumwijzer sta je niet alleen!

Parfumwijzer geeft tips om te bepalen wat je graag ruikt, welke parfums geschikt voor je zijn en hoe je dat zorgvuldig uitgezocht parfum dan uiteindelijk het beste draagt. Het boek gidst je door de jungle die een parfumerie kan zijn, want over een parfum kan je veel meer zeggen dan dat het lekker ruikt. Wist je bijvoorbeeld dat je nooit onmiddellijk mag ruiken aan een parfum wanneer je het verstuift? Laat de alcohol eerst verdampen, anders raakt je neus verdoofd en kan je niets meer ruiken. Of wist al dat je nooit je parfum mag ‘uitwrijven’? De wrijving en warmte laat de geur dan anders ruiken.

Parfumwijzer biedt heel wat praktische tips, maar wil ook verder gaan door een blik te werpen achter de schermen van de boeiende parfumindustrie. Een must read voor beginners en liefhebbers, met handige lijstjes van de lekkerste geurtjes.

Sofie-Albrecht-_c_-Jurgen-RogiersSofie Albrecht
Als een van de weinige echte parfumexperts in Vlaanderen, is Sofie Albrecht al van kindsbeen af gefascineerd door geuren. Ze wilde zelfs parfumeur worden, maar belandde in de journalistiek. Als beautyredactrice bij Weekend Knack kon ze zich verdiepen in haar passie. Ze interviewde alle grote parfumeurs en legde een indrukwekkende parfumverzameling aan. Twee jaar geleden begon ze de beautyblog Café Cosmétique, die vorig jaar de Weekend Blog Awards won. Als freelancejournaliste combineert ze nu het beste van die verschillende werelden: schrijven en parfum. In dit boek bundelt ze haar kennis en passie.

Lancering
Vanaf 6 november houdt de parfumdokter twee maanden lang een pop-up praktijk open. Je kan er terecht voor gratis en onafhankelijk parfumadvies, een gesigneerd exemplaar van Parfumwijzer of om een workshop te boeken.

  • Elke vrijdag en zaterdag van november en december
  • Van 10 tot 17 u
  • Sint-Jorispoort 25, 2000 Antwerpen

 

Sofie-Albrecht-_c_-Jurgen-Rogiers

Laat een Reactie achter