Thermen Katara is gesitueerd in Belsele tussen Antwerpen en Gent, in regio Waasland.  Katara betekent zuiver, puur en rein en staat voor intense saunabeleving.  Tijd nemen voor jezelf, stilstaan bij je gezondheid en genieten in alle rust en stilte.

badhuis_04 DSC_9513 DSC_9568 DSC_9674

Werelds saunaplezier

Het sauna aanbod op ongeveer  10.000 m²  is werkelijk overbluffend. Je maakt er een heuse reis door de wereld van sauna & wellness met ondermeer het Romeins voetenbad, de Oosterse relaxatieruimte, de Arabische en panoramasauna, de Marokkaanse scrub- & verzorgingsruimte, het Turks  stoombad en de infraroodsauna. Je vindt er jacuzzi’s, neveldouches en één van de grootste saunatuinen van België.   Bovendien vind je meer dan voldoende ligstoelen aan en rond het verwarmde zwembad met bubbelbanken, waterval, waterstraat en het afkoelbad. In de Finse sauna kan je dagelijks genieten van heerlijk geurende opgietsessies en voor de essentie van Zen bezoek je de Japanse sauna, uniek in zijn soort.

Elke dag worden er vier opgietsessies georganiseerd waaronder scrubsessies in de hammam, de heerlijk warme opgieten in de Finse sauna (85 °) of de zachte meditatieve versie in de Japanse sauna (75°) . Uit de mooi ogende tarievenkaart kan je verder een keuze maken uit totaalbehandelingen zoals wereldrituelen, je kiest zelf door je zintuigen te laten spreken. Ronkende rituelen zoals Duizend-en-één-nacht, Japans, Indonesisch, Mexicaans, Afrikaans, Frans, Belgisch en Fins met de daarbij behorende behandeling en massage zijn echte aanraders.  Daarnaast houden ze best wel van wat animatie in Thermen Katara en organiseren zij op regelmatige basis themaweken zoals de Caraïbische, Finse en Belgische week, waarbij het personeel en restaurants volledig in die sfeer opgaan.

Ontbijt en overnachting

Voor de vroege vogels die een dagje wellnessen plannen, kan je tussen 10 tot 12 uur genieten van een uitgebreid ontbijt en kan je extra lang genieten van je bezoek of je arrangement.   Ook meer specifieke wensen, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij dieet kan voorzien worden.  Voor meerdaagse verwendagen werkt Thermen Katara samen met hotels en bed & breakfast in de buurt.

Uitbaters en inrichting

De uitbaters van Thermen Katara, Nancy Goossens en Geert de Mulder zijn geen onbekenden in het wellnessgebeuren.  En het idee om ooit zelf een zaak op te starten was voor de zaakvoerders nooit ver weg.  In januari 2005 namen zij de beslissing om Thermen Katara op te starten.   Bijna zeven jaar voorbereiding gingen er aan vooraf, voornamelijk de zoektocht naar een geschikt bouwterrein rekening houdende met de locatie en nood aan een groots wellnesscentrum in recreatiegebied was geen sinecure.  De uiteindelijke opening van het strakke, rechtlijnige pand gebeurde in oktober 2011.  Er werd gekozen voor een sobere, minimalistische structuur waar het ontvangstgedeelte, cabines en restaurant in gevestigd is.  Via een glazen gang loop je dan zo door naar de kleedkamers en het badhuis, een heuse ontdekkingstocht. Om een excellente dienstverlening in deze wellnesstempel tot in de puntjes te verzorgen doen zij dagelijks beroep op maar liefst 36 personen.

tuin_02_thermen-Katara tuin_04

Kwaliteitskeurmerk federatie

Thermen Katara maakt deel uit Saunavereniging.be en ThermenenBeauty-Group.be, acht toonaangevende thermencentra in België vormen hiermee de absolute top op gebied van thermen, arrangementen en het aanbieden beautyverzorgingen.  Bovendien staan ze garant voor kwaliteit, vakkundigheid en strikte hygiëne.

gevel_01_thermen katara

Thermen Katara
Nieuwe Baan 66
9111 Belsele (Sint-Niklaas)
03 / 773 24 00
info@katara.be

Laat een Reactie achter