Bezocht door onze Mystery Guest 

Het salon Beautique ligt stil verscholen in een straat met oude bomen – een boom bestrooit mijn auto ongevraagd met geurige bloesems. Er is één parkeerplaats voor de deur. Twee kleine stapjes op en je staat voor de deur van de privéwoning annex instituut. Stefanie laat me binnen via de grote voordeur met veel glas. Haar glimlach is zo warm en oprecht dat die een ijspegel zou laten smelten: ik voel mij meteen op mijn gemak. Het salon is niet groot maar heel mooi ingericht met donkere tinten en natuurlijke materialen. Het is een warme dag en Stefanie Van Spaendonk ontvangt me meteen met een glaasje water met daarin gember en citroen: heel verfrissend en dorstlessend. Ik mag gaan zitten en ze vult op haar laptop een uitgebreide vragenlijst in waardoor het probleem waar ik voor kom (overgevoelige, geprikkelde huid) duidelijk in profiel komt. Ze vertelt me dat ze vooral met een toestel werkt (is voor mij tegenaangewezen) maar ze verandert onmiddellijk van koers en zegt dat ze precies de goede behandeling heeft voor mij: de Be Calm behandeling van Germaine de Cappucini met een enzymatische reiniging die niet irriteert of prikt.

Ik mag in een heerlijk comfortabele behandelstoel gaan liggen, het licht wordt gedempt en onder invloed van de heel zachte muziek en de anderhalf uur durende behandeling dommel ik zelfs in. Tijdens het masker krijg ik van Stefanie een heerlijke massage van armen, handen en voeten. Ze is heel zorgzaam, attent en hartelijk en geeft tijdens de behandeling telkens uitleg bij elke stap zonder dat het storend overkomt (“dit kan een beetje fris aanvoelen…”).  Na de behandeling krijg ik rustig de tijd om weer met de voetjes op de grond te komen en krijg ik een kaartje mee met duidelijke verzorgingsinstructies voor thuis. Bij het afscheid krijg ik opnieuw een verfrissend glaasje water aangeboden.

Na mijn bezoek aan dit Kalmthoutse instituut krijg ik nog een mailtje met de vraag om feedback (en de vraag of dit op haar website mag…): prima communicatie!

Een Beauty star met sterretjes…

  • Hygiëne : ****
  • Ontvangst: ****
  • Behandeling : ****
  • Professionaliteit: ***
  • Parkeermogelijkheden: ***
  • Sfeer: *****

 

Laat een Reactie achter