Normaal koop ik mijn cadeautjes, bijvoorbeeld voor Kerstmis, in een betere keten in het centrum van Brussel. In de Brusselse Nieuwstraat was ik jaren klant. Maar recent heb ik een bezoekje gebracht aan Senteurs d’ailleurs op het Stefaniaplein in Brussel, omdat ik er als recensent werd uitgenodigd. Dit cosmetisch instituut ligt in de sjieke Louizawijk. Ik associeerde de deze wijk vooral voor rijke en heel sjieke mensen. Ik heb altijd gedacht dat de prijzen er de pan zouden uit swingen. Niet voor mijn budget dus. Maar mijn vooroordeel blijkt niet helemaal te kloppen, zo stelde ik zelf tot mijn verbazing vast.

Onwennig

Ik geef toe dat ik er wat onwennig binnenstap, bij Senteurs d’ailleurs. De sfeer is zeer gemoedelijk en relax. Geen drukke toestanden, zoals ik dat in de Nieuwstraat gewend was.

Geen heksenketel waar je achter de verkoopsters moet aanhollen. Wat is het hier vrij rustig en kalm. Het is haast een oase van rust. Er hangt totaal ook geen hautaine sfeer die ik in de Louizawijk verwacht had. Al snel begroet Raphaël Hobart, hij is een expert voor al wat met cosmetica te maken heeft. Hij stelt me meteen op mijn gemak. Hij is enorm vriendelijk, zacht in de omvang en wil gewoon het beste voor je. Het enige wat hij wil is écht een meerwaarde voor zijn klant betekenen. Ik heb echt het gevoel dat ik me er enorm welkom voel. Raphaël Hobart geeft me meteen een rondleiding in zijn winkel. Ik voel meteen dat hij zijn producten enorm door en door kent. Wat me ook opvalt is dat Senteurs d’ailleurs een grondige selectie maakt van de producten die ze verkopen. Liever onbekendere producten die meer kwaliteit geven… dan bekende en dure producten die vooral investeren in dure marketing campagnes in plaats van de inhoud.  Dat vind ik wel een interessante gedachte van Raphaël.

Kennis

Ik moet toegeven dat ik erg tevreden ben met alle uitleg die van Raphaël.

krijg. Ik moet toegeven dat Raphaël Hobart me tijdens zijn rondleiding echt geïnspireerd heeft. Hij is natuurlijk een verkoper, maar wel één die écht gelooft in zijn producten. Als je met Raphaël praat dat spat de passie voor de producten er gewoon af. Hij staat dan ook pal achter de producten die hij verkoopt. Je voelt dat hij dan ook de volle verantwoordelijkheid wil nemen voor die producten die hij verkoopt. Een product dat niet deugd komt er bij hem niet in. En niet onbelangrijk: hij luistert ook naar zijn klanten. En probeert dan het juiste product te vinden. Ik zag er enorm veel producten die ik nooit eerder zag. Zo toonde Raphaël me de handgemaakte geurverfrissers die je in de kleerkast kan hangen. Hij heeft ook handgemaakte geurverfrissers waarmee je een jaar lang heel je huis kan verfrissen.

Acqua Di Colonia

Verder trokken de parfums van Acqua Di Colonia uit Firenze ook mijn aandacht. Ze worden sinds 1612 gemaakt door Monikken. Die geuren zijn echt uniek en betoverend. Je kan ze in ons land bijna enkel bij Senteurs d’ailleurs verkrijgen. De geuren die ik er rook waren zo uniek. Dit rook in nooit eerder. De prijzen van Acqua Di Colonia zijn nu niet bepaald veel duurder dan een parfum in een andere grote keten. Mijn kerstcadeau heb ik bij deze alvast gevonden hier. Ook de luxueuze tandpasta’s trokken ook mijn aandacht. Ik wist niet dat er zo’n mooie bijzondere merken bestonden. Ideaal om mijn tanden eens te verwennen. Tot slot toont Raphaël me nog een waslijst aan verzorgingsproducten voor je lichaam en gezicht.

Hij heeft ook enkele mooie zonnecrèmes die een unieke werking hebben.

Huidscan

Bij Senteurs d’ailleurs kan je ook een huidscan laten maken. Je kan je huidtype ter plaatse laten testen en de nodige behandelingen volgen, in sfeervolle en rustige ruimtes op de -1 van het instituut.  Je wordt er in alle discretie opgevolgd door professionele dermatologen en indien nodig worden de producten bijgeschaafd. Je kan er ook heel wat massages krijgen.

Zo zijn er heel wat bekende Vlamingen die er klant zijn. Conclusie : akkoord, Senteurs d’ailleurs is niet bepaald goedkoop. Maar nu ook niet veel duurder dan bepaalde bekende elitaire ketens, waar ik eerder al ben gaan winkelen. Het grote verschil is dat je bij Senteurs d’ailleurs veel meer persoonlijke uitleg krijgt… En dat de producten die je er kan kopen een grondige selectie hebben doorstaan. Ik raad je dus zeker aan om daar zeker eens binnen te springen. De sfeer is er niet afstandelijk maar gemoedelijk. Ik voelde me er meteen welkom. Je hebt er het gevoel dat iedereen er welkom is.

Staaltjes

Na het bezoek geeft Raphael me enkele staaltjes mee die ik met plezier uittest. De Grown Alchemist Body Cleanser: Chamomile, Bergamot & Rosewood. Dat is een zachte bodywash met een heerlijk sensuele geur die geschikt is voor alle huidtypes. Deze fijne body cleanser reinigt de huid intens zonder deze uit te drogen. Ik kan het enkel beamen. Het product doet wat het doet. Verder test ik ook het product Mandarin & Rosemary Leaf. Dat is een intens hydraterende bodycrème met krachtige bioactieve ingrediënten die de (droge) huid merkbaar voedt, hydrateert, kalmeert en de elasticiteit en soepelheid van de huid herstelt. Inderdaad. Dit was een leuke ontdekking om eens uit de proberen. Verder mocht ik nog een showergel uittesten, namelijk de Russian Leather Bath & Shower Gel Molton Brown. Een ware sensatie in de douche inderdaad, zo veel is duidelijk. Je doucht net met de geur van leder. Zeer aangenaam en zeker het proberen waard. Een sensatie die ik nooit eerder aanvoelde. Raphaël gaf me ook nog de luxueuze Room Spray van Marie-Stella-Maris mee. Dat is echt een heel intense spray waarmee je snel bepaalde ruimtes kan opfrissen in je huis, bijvoorbeeld voor als je bezoek hebt. Een paar keer verstuiven, en je huis ruikt haast zo

lekker als een hotel.

www.senteursdailleurs.com

Uitgetest door Matthias Vanheerentals – journalist uit Brussel. 

Laat een Reactie achter