De zomer is op komst, en dat merk je: de geur van zonnecrème, open schoenen die plots terug een trend zijn, blote benen die dringend nood hebben aan meer zon, terrasjes die zelfs ’s middags al vollopen, … Dat zijn slechts enkele voorbeelden, maar hoe bereid je jezelf voor op de zomer? En vooral hoe kies je de juiste make-up voor de zomer?

Body & Face: perfect op elkaar afgestemd in de zomer?

Heb je al het gewenste lichaam voor de zomer? Maar wat met je make-up? Waterproof staat namelijk niet altijd gelijk aan summerproof. Wrijf maar in je handen, want nu is het moment om in actie te schieten. Volg onderstaande tips en tricks om voor jouw zomer make-up ready te zijn.

Make-up versus the sun

What happens in the heat, stays in the heat…
Zo ook jouw make-up…

Hittegolven laten jouw prachtige make-up soms in één seconde verdwijnen. Hoe zorg je ervoor dat jij nog steeds staande blijft, met jouw make-up? Waterproof make-up werkt niet voor iedereen voldoende tijdens de zomer… Dan maar extra moeite doen

Wil je geen zweetlijntjes of make-up die van je gezicht druipt? Gebruik dan zeker een primer onder je foundation. Ook primer onder oogschaduw werkt! Hierdoor blijft je make-up langer zitten. Ook met foundations doe je veel fout, kies daarom voor foundations (of poeders) die je huid niet verstikken (zoals Colorscience).

Tip: werkt waterproof mascara niet bij jou? Verf dan eens jouw wimpers! (met RefectoCil, http://refectocilnorthamerica.com)
Hydratatie: een must tijdens de zomer

Het is belangrijk om je huid te blijven hydrateren, want met de zomerdroogte voor de deur ben je maar beter voorbereid op het ergste.

Zorg ervoor dat je je huid regelematig reinigt. Zonder reinigen loop je misschien een perfecte huid mis. UV-stralen samen met vuildeeltjes die in je poriën terechtkomen, vormen geen goede combinatie voor je make-up. Meer nog, het kan zelf leiden tot acne. Wie wil dat? Toch niet tijdens de zomer?

Tip: gebruik producten met een lichte textuur, zoals een gel of olie (Bijvoorbeeld Phytomer, http://www.phytomer.fr/en/).

Frisse teint? Dat is pas summerready
Heb jij jouw frisse kleuren al ingeslagen? Neen? Doe dat dan maar snel, want deze zomer staat in het teken van frisse kleuren. Breid jouw gamma nu uit met frisse kleuren, dan ben je volledig klaar voor de zomer!

Tip: een primer zorgt voor een lichtere kleur, proberen dus! (bijvoorbeeld met een primer van Maria Galand, https://www.maria-galland.nl/m2/producten/nieuw/cell-renewal.html)
Bovenstaande tips gevolgd? Dan kent make-up in de zomer geen geheimen meer voor jou! Wie mooi wil zijn, moet er wat voor over hebben…

Bron foto: Pure-skin

Laat een Reactie achter