Wie een weekend naar Spa trekt met het gezin, moet zeker eens langsgaan in het Thermes De Spa. Je gezin kan zich er naar hartenlust uitleven. Voor wie meer rust en ontspanning zoekt, kan eerder terecht in de private ruimtes voor allerhande behandelingen.

Wie op weekend naar Spa trekt, moet zeker eens naar het wellnessresort  Thermes De Spa. In dat wellnessresort kunnen gezinnen met kinderen terecht. Maar er is ook gedacht aan mensen die in alle rust willen ontspannen. Het resort bevindt zich op een berg, vanwaar je een mooi zicht hebt op de bergen en valleien. Vanaf het dorpje van Spa is er een rechtstreekse glazen lift naar boven. Dat alleen al is een belevenis. Je zit in een glazen lift op rails en wordt met kabels naar boven getrokken. Spannend. Leuk om weten is dat de gasten van een aanpalend hotel zelfs een eigen lift hebben naar het wellnesscentrum. We zagen mensen in kamerjas de lift nemen. Van luxe en gemak gesproken.

Eenmaal in het wellnesscentrum verloopt alles vlot. Aan het onthaal kan je badlinnen en slippers huren. Je krijgt meteen een elektronisch bandje waarop al je bestellingen komen. Eenmaal je omgekleed bent kan je terecht in de publieke baden, waar badkledij verplicht is. We belanden in een groot zwembad. Leuk zijn de buitenbaden waar je een mooi zicht op de natuurlijke omgeving van Spa hebt. Het water voelt zacht aan. Het is heerlijk gevuld met bronwater van Spa. Er zijn ook jacuzzi’s. De Thermen Spa lenen zich naar mijn mening ideaal voor een uitstapje met het hele gezin. Die kunnen zich er maximaal in het zwembad uitleven. Dat hoor je ook: overal hoor je kinderen spelen. Er heerst een positieve ambiance. Kinderen mogen er zich luidkeels amuseren. Dat is handig voor wie met het hele gezin op stap is. Maar misschien minder leuk voor mensen die even rust en stilte winnen.

Rust

Wie de kalmte opzoekt, kan beter terecht op de eerste verdieping. Daar bevindt zich het vervolg van het geklede gedeelte. Er is een sauna, waar enkele opgietsessies per dag plaatsvinden. Er is ook een stoombad. Er is ook een relaxatieruimte met woodlicht, wat best indrukwekkend oogt. Dit blauwe licht, afkomstig van woodlampen, veroorzaakt een sterke ontlading van negatieve ionen die de afvoer van afvalstoffen, de ademhaling en de ontspanning bevordert. Als je 20 tot 30 minuten in deze ruimte ademhaalt, zou dit gelijkstaan met één dag in het hooggebergte. Er wordt zachte muziek gespeeld en rustgevende aroma’s creëren een aparte sfeer, die ontspanning en rust stimuleert. Er is eveneens rustzaal met daglicht en zicht op de omringende natuur brengt u kalmte. Dekentjes zijn ter beschikking in deze zaal.

Stoombad met citroen

Op de eerste verdieping bevindt zich eveneens het “naakt-gedeelte” waar we naast enkele verwarmde baden ook een stoombad en een sauna aantreffen. Daar is ook heel stil en rustig. Ook in deze sauna vindt enkele keren per dag een opgietsessie plaats. Ik maak er in de namiddag eentje mee waarna we na afloop enkele glazen fruitstap krijgen. Dat vind ik wel een goede service. Je krijgt meteen een drankje aangeboden, wat aangenaam aanvoelt tijdens een opgietsessie. Nadien duik ik het stoombad in. Daar wordt citroen verneveld. Dat ruikt goed. Het aanbod van sauna’s is wel heel beperkt, moet ik toegeven. Voor wie private behandelingen wil, kan eveneens terecht op de eerste verdieping. We krijgen een rondleiding in het private gedeelte. Dat oogt zeer luxueus en mooi. Dus voor wie de echte rust opzoekt en zich eens wil laten soigneren, moet hier terecht.

Keuken

Tegen de namiddag krijg ik honger. De keuken is naar mijn mening ook vrij beperkt. Meer dan wat broodjes, slaatjes en spaghetti’s is er eigenlijk niet te krijgen. De prijzen vallen wel mee. Maar we moeten eerlijk zijn: uitgebreid tafelen doe je beter in het centrum van spa.

In Spa kan je heel mooie wandeltochten maken, in een afwisselend kader van bossen, vlaktes en weides. De natuur is best heel divers in Spa. De restaurants die we uitprobeerden waren stuk voor stuk lekker. Spa heeft veel te bieden.  De Thermen zijn ideaal om je weekend in Spa af te sluiten.

Aan het zwembad zijn er ook relaxruimtes maar daar is het dus helemaal niet stil. Voor het overige is het Thermencentra wel omgeven door een mooie natuur. Dus dat is wel te waarderen.

 

Onze BelBeauty score (5 maximaal)

  • Hygiëne : 4
  • Ontvangst: 4
  • Behandeling : niet uitgeprobeerd
  • Professionaliteit: 4
  • Parkeermogelijkheden: 5
  • Sfeer: 3

Door Matthias Vanheerentals

 

Laat een Reactie achter