Tijdens de koude wintermaanden heb ik een bezoekje gebracht aan het saunacomplex Hezemeer in Laakdal.

Het saunacomplex ligt in een bosrijke omgeving. Je hebt echt het gevoel dat je in de natuur zit. Ik heb er onder meer het Perzisch Rozenritueel uitgetest. Het is een bijzondere beleving van maar liefst 45 minuten. We wachten eerst in de ontvangstruimte met een zestal mensen. We krijgen elk een kopje rozenthee met Turkse gebakjes. Heel gezellig. Een vriendelijke medewerkster legt goed uit hoe de sessie gaat verlopen. Eerst moeten we ons douchen.

Een bijna hemelse ervaring

Vervolgens gaan we de sfeervolle en zeer mooie stoomcabine in waar de medewerkster ons scrubt met rozenzout. De guur is vrij intens. We geraken al helemaal in de sfeer. Deze scrub van TREATMENTS® maakt onze huid klaar voor een heerlijk geurende gelpakking. Deze pakking, op basis van rozenblaadjes, hydrateert de huid. Je kan het ook zelf makkelijk op je gezicht smeren. Het loopt ook niet in je ogen. Vervolgens gebeurt er iets magisch. De lichten worden gedimd. Een wondermooie sterrenhemel met fonkelende lampjes licht op aan het plafond. Op de achtergrond weerklinkt ontspannende muziek. Er wordt veel stoom in de cabine geblazen. Stoom maakt dat de pakking niet indroogt en goed z’n werk kan doen. Maar het werkt vooral heel ontspannend. Ondertussen genieten we van een persoonlijke zwaaisessie en worden enkele massage handgrepen toegepast. Een heerlijk moment waarop je alle zorgen eens kan vergeten. We zitten haast in de hemel. We mogen zeker 30 minuten in de stoomcabine blijven zitten. Een ongelooflijk zalig moment om tot rust te komen. Dit moment mocht gerust eeuwig blijven duren. Vervolgens worden we goed afgespoeld. Een belevenisdouche spoelt de pakking weg. En dan belanden we weer in de ontvangstruimte waar we opnieuw thee met gebakjes krijgen.

In de ontvangstruimte worden we uitgenodigd voor een heerlijke rozenthee. Dan pas voel ik wat de behandeling met mij heeft gedaan. We ruiken helemaal naar rozen. De huid voelt zacht aan. Het gevoel blijft de komende uren wel duren. Ook bij het naar huis rijden ruik ik nog de heerlijke rozengeur. Ik voel me haast herboren. Het is alleszins aangenaam. Pure ontspanning!

In Hezemeer is er voor elk wat wils.

Er zijn heel wat verschillende sauna’s met bijhorende opgietsessies. Zo probeer ik verder nog de zogenaamde Berkenopgiet. Daarvoor stap ik binnen in een sauna met een heerlijk haardvuur. Hier worden berkentakken 24 uur van tevoren in water worden gelegd. Vervolgens zwaait de saunameester met de natte berkentakken over de hete stenen van de sauna, waardoor een aangename warmte vrij komt. De intense geuren van de berkensappen zijn heerlijk. De  geuren van berkentakken werken erg ontspannend. Verder doe ik ook de 7-geurenopgiet in de Eventsauna. Deze opgiet verloopt altijd volgens hetzelfde stramien: 2 fruitgeuren – 2 bloemengeuren – 1 houtgeur – 2 muntgeuren. De geuren die tijdens mijn opgiet werden gebruikt waren citroen, groene appel, cactus, rozen, muntthee, eucalyptus en Chinese munt.  Heerlijk. Je belandt van de ene geursensatie in de andere.

Lekkere gastronomie ten top

In Hezemeer kan je ook eten. Op de middag probeerde ik de ‘rijstwok met groenten’,  die bestond uit verschillende vers gesneden wokgroenten (wortel, courget, paprika, champignon, rode ui, …), die op smaak werden gebracht met groene pesto. Op het laatste wordt de gekookte rijst toegevoegd, zodat die nog even kan meebakken en alle smaken goed kan opnemen. Tegen de avond at ik een ‘Risotto verde’. Dit is een klassiek bereide risotto met groene groentjes (boontjes, doperwtjes en courget) en wordt afgewerkt met een frisse salsa verde. Ik moest nooit lang wachten. De portie was groot genoeg en smaakte best lekker. Het restaurant is doorlopend geopend, je hoeft niet te reserveren. Het aanbod in het restaurant is zeer divers. Je kan hier terecht voor een tussendoortje, lunch- en dinergerechten. Geniet van een lekkere salade, pasta of vis- en vleesgerechten. Naast het gezellige restaurant, kan je ook in de rustruimte genieten van een drankje of een tijdschrift.

 

Hezemeer 14
2430 Laakdal

www.Hezemeer.be

 

 

WIN 5 x 2 entrees aan lezers van Belbeauty magazine BelBeauty.

Onze redactie heeft het genoegen om een aantal toegangskaarten te mogen verloten. Kijk snel op pagina www.hezemeer.be/BelBeauty voor meer details.

Laat een Reactie achter