We zitten in volle zomerperiode, sommigen onder ons zijn intussen al terug van hun jaarlijks zomerreces, anderen vertrekken nog maar pas. Belbeauty ging letterlijk de zuivere lucht opsnuiven en ideeën opdoen voor een betere levensstijl in de Oostenrijkse Alpen.  We mochten aan den lijve ondervinden wat de Mayr Kuur van verandering te weeg bracht.  We brengen je dit verhaal dan ook in een vervolgreeks die je de komende weken hier mag lezen.

Wat is nu een Mayr Kuur ?

Misschien weet je niet onmiddellijk wat zo een kuur inhoudt, daarom geven we graag enige toelichting rond deze darmreinigingskuur die zicht voornamelijk richt op voedselbeperking om de algemene  conditie te optimaliseren.  Het was namelijk de Oostenrijkse Dr. F.X. Mayr die deze heilzame vastenkuur ontwikkelde in het wereldberoemde kuuroord Karlsbad.  De Mayrkuur is eigenlijk een darmreinigingskuur die gesteund is op drie begrippen: sparen, zuiveren en herscholen.

 

Met sparen bedoelen we de darm ontzien, laten rusten door hem niet te overladen met voedsel. Daarom vasten we naar individuele normen, voor iedereen afzonderlijk bepaald.

Met zuiveren bedoelen we ten gronde reinigen, zodat darmslakken en afvalstoffen, die reeds geruime tijd aan de darmwand vastkleven, kunnen geëlimineerd worden.

Met herscholen bedoelen we onszelf een nieuwe eetcultuur bijbrengen tijdens de kuur. Na de kuur zijn we dan beter gewapend om niet in onze oude darm verontreinigende gewoonten te hervallen.

Een goede Mayrkuur vereist daarom een voorafgaand onderzoek bij een Mayrarts, die u dan ook raadgevingen zal geven voor de komende weken.  Wij van belbeauty probeerden deze kuur uit gedurende 5 dagen in het gerenommeerde Parkhotel in Igls; op een boogscheut van Innsbruck; gekend om zijn wintersporten.

Lees meer in onze volgende artikels.

Laat een Reactie achter