Uitbaatster Els Debecker van Sole Rosa in Linden (deelgemeente van Lubbeek) is al sinds jongsaf gefascineerd  door de beauty en wellness-wereld. Voeg daar een sterke dosis ambitie aan toe en een  keuze om regentaat Bio-esthetiek- Haartooi-Engels te volgen en je hebt de perfecte ingrediënten voor een prachtzaak.  Haar passie is schoonheidsverzorging en haar droom een eigen schoonheidsinstituut te hebben.

Hoe het allemaal begon

Na haar opleiding heeft ze eerst twee jaar ervaring gaan opgedaan in een schoonheidsinstituut. Intussen werkte ze zelf vanuit haar hobbykamertje. Tot ze voldoende moed had en een klein beetje startkapitaal had om de bouw van haar eigen instituut op te starten. In 2008 was het dan eindelijk zo ver. Toen bereikte ze een grote mijlpaal in haar leven. Tijd voor cava en hapjes maar ook angst voor wat nog komen zou !

Met de komst van haar eigen “echte” instituut liet haar accommodatie het toe om zich ook verder  te specialiseren. Ze investeert enorm veel tijd; en doet dit nog steeds; in het behalen van attesten en opleidingen rond massages, gelnagels en gelaatsverzorging. De producten waarmee ze werkt kiest ze dan ook in functie van die specialiteiten. Zo werkt ze bijvoorbeeld met het Franse merk Bernard Cassière, Keenwell, Dr. Christine Schrammek en Pronails. Al deze merken zijn topproducten in hun marktsegment, maar veel belangrijker is dat zowel zij als haar klanten er zich goed bij voelen.

De juiste keuze in producten

Eén van de grootste uitdagingen als schoonheidsspecialiste is de juiste producten voor een bepaald huidtype matchen. Bernard Cassière biedt met een zeer uitgebreid gamma en originele ingrediënten voor iedere huid wel een gepast product. Daarom alleen al, is het een van mijn favoriete merken voor gelaatsverzorgingen.

“Ik was jaren geleden al overtuigd over mijn keuze en vandaag ben ik dat nog steeds. In dat opzicht ben ik bevoorrecht ten opzichte van veel mensen. Ik heb mijn droom kunnen waarmaken en ga nog iedere dag met de volle goesting werken”. Hoewel ze er als kleine zelfstandige een drukke agenda op na moet nahouden, voelt haar job vaak niet aan als werken. Ze kan iedereen die twijfelt om zijn of haar dromen na te jagen dan ook alleen maar aanraden om dat na te streven.  (als de situatie het toelaat uiteraard).  “Want de dag dat je je job even graag doet als ik, ga je geen dag in de week werken. Dan sla je een praatje en ondertussen soigneer je de mensen.”  En wees maar gerust dat dat gevoel onbetaalbaar is en dat je dat ook voelt in de behandelingen !

www.sole-rosa.be

Laat een Reactie achter