Wanneer je mensen naar de zee brengt, kun je hun schouders zien vallen en ze ademen dieper

Lizzi Larbalestier oprichter, Going Coastal

Spa’s kunnen water gebruiken op zoveel meer manieren zegt Larbalestier

Water is medicijn. We zijn vloeibaarder dan solide en het is zelfs mogelijk dat een van de redenen waarom we op twee benen zijn geëvolueerd, was om het gemakkelijker te maken om waterbronnen te vinden, ”zegt Lizzi Larbalestier die haar bedrijf heeft opgebouwd rond de therapeutische voordelen van water.

Larbalestier is gespecialiseerd in Blue Health Coaching, biedt zakelijke en lifestyle coaching aan zee en is gebaseerd op het idee dat een verbinding met water mentale, fysieke, spirituele, psychologische en sociale gezondheid bevordert.

“Veel mensen hebben last van vermoeidheid en overbelasting van informatie. Als je mensen naar de zee brengt, zie je hun schouders zakken en dieper ademen, ‘zegt ze.

De ruimte is geschikt voor diepe gesprekken en een grote horizon laat je ogen ontspannen, met een periferisch zicht en een zachte fascinatie die het denken uitbreidt. ”

Hoewel er nu overvloedig wetenschappelijk onderzoek is om aan te tonen hoe effectief waterlichamen zijn voor geestelijk welzijn, beweert Larbalestier dat de medicinale effecten van water nog steeds onderbenut en ondergewaardeerd zijn – zelfs in kuuroorden in resorts en op bestemmingen die hun oorsprong vinden in salus per aquum (gezondheid door water) .

Ze pleit voor het verwijderen van chloor en het gebruik van zout water voor zwembaden, evenals het bekijken van het hele systeem van watergebruik en ontwerpen op manieren om grijs water op te vangen en te recyclen.

“Water moet een onderdeel van het decor zijn: het is herstellend en het licht reflecteert zich goed”, zegt ze. “Maar ik zoek ook naar andere manieren om waterinhoud binnen te brengen –b.v.  illustraties, muziek en zelfs de gebruikte taal. Ik gebruik graag woorden als flow, rimpeleffect en drijfvermogen in mijn werk. ”

Bovendien zouden ze eenvoudig meer ervaringen en pakketten van waterlichamen kunnen aanbieden, blauwe gezondheidscoaches in dienst kunnen nemen of therapeuten de coachingcursus kunnen geven die ze op het punt staat te starten.

“Hoewel ik niet altijd zou pleiten voor het initiëren van een gesprek, zou het geweldig zijn om therapeuten te trainen om adequaat te kunnen reageren als mensen vrijwilligerinformatie verstrekken,” zegt ze. “Bij massage draait alles om het verplaatsen van vloeistof – lymfevloeistof – door het lichaam en mensen in flow brengen, zodat taalhulpmiddelen het proces van loslaten kunnen ondersteunen.”

Over het algemeen stelt Larbalestier dat spa-exploitanten ook rekening moeten houden met waterecosystemen en de impact van niet alleen microkralen en kunststoffen, maar vetten en oliën die in de afvoer lopen.

Foto : pixabay.com

 

Laat een Reactie achter